Iedere maand hebben wij samen met een van onze partners een recept voor jou ontwikkeld. Deze maand is het een recept van Vandemoortele.
Dit dessert lijkt zo uit een winterwonderland te zijn gekomen. De kokos geeft het een exotisch tintje mee, de met de spray gun bewerkte chocolademouse lijkt bedekt met dauw. Laat jouw gasten genieten van de verschillende smaken.
Ingrediënten
• 600 gram Risso Chanty Duo Vegan
• 40 gram roomboter
• 100 gram eigeel
• 85 gram water
• 85 gram suiker
• 10 gram gelatine
• 165 gram pure chocolade
• 50 gram bruine suiker
• 13 gram pure chocolade
• 50 gram amandelpoeder
• 38 gram bloem
• 13 gram cacaopoeder
• 250 gram kokospuree
• 2.5 gram agar-Agar
Werkwijze
Stap 1: Pâte à bombe
1. Klop de dooier op.
2. Voeg het water en suiker samen en laat dit koken.
3. Voeg het suikerwater aan de dooier toe en laat het kouddraaien.
4. Spatel de gelatine hier doorheen.
5. Spatel de chocolade er snel doorheen.
6. Spatel de Risso Chanty Duo erdoorheen.
7. Breng de mousse op smaak met wat kokos monet/essence.
8. Vul met deze mousse een mat quanelles en vries in.
Stap 2: Chocolade crumble
1. Smelt de chocolade en de Risso cuisine boter.
2. Meng de bruine suiker en de amandelpoeder erdoorheen tot het homogeen is.
3. Voeg de cacaopoeder en de bloem toe.
4. Verkruimel dit.
Stap 3: Kokos gel
1. Kook de kokospuree samen op met de agar-agar.
2. Stort uit op een plaatje en laat afkoelen.
3. Blender in de keukenmachine.
Stap 4: Dessert opbouw
1. Plaats in het midden van het bord een ring en schep hier wat chocolade crumble in.
2. Spuit de halve kokosbol aan de binnenzijde fluweel af met witte chocolade, en de buitenzijde met pure chocolade.
3. Plaats vervolgens deze halve bol op de crumble.
4. Werk vervolgens het dessert af met nopjes kokosgel en chocolade-kokos schotsen.
Bestel direct: