Iedere maand hebben wij samen met een van onze partners een recept voor jou ontwikkeld. Deze maand is het een recept van Royal Polak Spices.
Zweedse amandel-karamelcake
Deze cake is een echte allemansvriend! De toscakaka bestaat uit een luchtig vanillebiscuit met daarbovenop gekarameliseerde amandelen. Dat zorgt voor een heerlijk contrast tussen zacht en krokant. In dit recept gebruiken we een klein beetje kaneel om de topping extra onweerstaanbaar te maken.
Ingrediënten
Voor de cake
100 gram roomboter
100 ml melk
3 eieren
150 g fijne kristalsuiker
150 g patentbloem
5 g bakpoeder
0,8 g zout
5 g J.S. Polak vanillesuiker
Voor de topping
150 g roomboter
150 g geschaafde amandelen
30 g patentbloem
24 ml melk
110 g suiker
6 g J.S. Polak gemalen kaneel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een bakvorm van Ø 24 cm in. Verwarm voor de cake de melk en boter tot de boter gesmolten is en laat dit afkoelen. Klop de eieren en suiker licht en luchtig en voeg hier het afgekoelde boter en melk mengsel aan toe. Meng de bloem, zout en het bakpoeder en zeef dit door het natte mengsel en spatel dit erdoor. Doe het beslag in een bakvorm en bak de cake ongeveer 25-30 min. Voor de topping: Smelt de boter in een pan meng hier de gezeefde bloem, kaneel, suiker en melk door. Voeg hier de amandelen aan toe en breng het geheel aan de kook. Laat dit ongeveer een minuut zachtjes koken. Haal wanneer gereed de cake uit de oven en verhoog de temperatuur naar 200°C. Verdeel het amandelmengsel over de cake. En bak in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Bestel direct: